navigation-menu
DrechtDokters & Prisma

Specialistisch advies in je broekzak

Als huisarts heb je vaak, maar niet altijd, de juiste kennis voor handen. Prisma empowered huisartsen met een vertrouwd, multidisciplinair netwerk van meer dan 150 medisch specialisten. Zij delen met veel enthousiasme en liefde voor onderwijs hun kennis & expertise. 

Resultaat? Houd je patiënt vaker bij je, vraag gerichter ver­volg­onderzoek aan, en verwijs met een zekerder gevoel.

“Prisma is een mooie aanvulling op het consultatie-aanbod”

Bernd van Es is waarnemend huisarts in Zwijndrecht en gebruikt sinds 2021 al Prisma. Waar gebruikt hij Prisma voor en hoe verhoudt zich dat tot andere vormen van consultatie? Lees hoe Bernd uit de regio Prisma optimaal inzet. Siilo tekstschrijver Simone Bosters ging met hem in gesprek.

Marlies Wegewijs de Jong
Het is lastig om aan de telefoon ‑vaak binnen een minuut- een ingewikkelde casus te bespreken. Met Prisma overleg ik snel en compleet, eventueel aan de hand van beeldmateriaal. Meerdere specialisten geven onderbouwd advies, waardoor ik beter begrijp hoe ik verder kan en soms zelfs een verwijzing voorkom.”
Thijs Blaauw, praktijkhoudend huisarts, Zoetermeer

Leer over Prisma: bekijk de webinar!

Bekijk hier de webinar speciaal voor DrechtDokters waarin Paul Koning, orthopeed en oprichter van Prisma, binnen 30 minuten meer vertelt over het Prisma-netwerk. Huisarts Gwenda van Affelen van Saëmsfoort deelt twee interessante casussen die zij heeft voorgelegd op Prisma. Ook geven we tips & tricks die je helpen Prisma te gebruiken.

Portrait Burcin Kocak
Sinds ik met Prisma werk, merk ik dat ik steeds minder doorverwijs en mijn patiënten veel sneller kan helpen!”
Burçin Koçak, praktijkhouder, DrechtDokters

Zoek, post en leer

Prisma biedt een laagdrempelige manier om te overleggen met medisch specialisten. Het werkt gemakkelijk, snel en asynchroon, en is complementair aan bestaande teleconsultatiediensten. Zo is het goed in te passen in je dagelijkse werkzaamheden als huisarts.

Wanneer gebruik je Prisma?

Prisma leent zich vooral goed voor complexere problematiek waar je als huisarts met de patiënt vastloopt’ en voor vragen over patiënten die (nog) niet bekend zijn in de tweede lijn (en waarvoor dus geen dossier inzage door de specialist nodig is). Prisma is daarmee complementair aan bestaande digitale 1‑op‑1 consultatiemogelijkheden.

Multidisciplinaire aanpak

De Prisma specialisten werken discipline overstijgend met elkaar samen in 20 teams van complementaire specialisten. Het gemeenschappelijke belang? De huisartsenzorg zo goed mogelijk ondersteunen. Bij jouw meedenkconsult ingebracht bij orthopedie denken er naast orthopeden ook reumatologen en sportartsen mee, en geeft de vasculair internist net weer die aanvulling op de cardiologen waar je nog niet aan had gedacht.

Portrait Annika de Rooij
Ik gebruik Prisma al ruim 1.5 jaar, voornamelijk bij patiëntencasussen waarvoor ik geen boeken of andere databases (nodig) heb. Omdat Prisma op de mobiele telefoon beschikbaar is, kun je meedenkconsulten lezen of posten waar je ook bent en wanneer het jou uitkomt.”
Rob Schravenhoff, praktijkhoudend huisarts, Zoetermeer

Prisma voor SGZ

Via de onderstaande knop laat je Harry van den Hoeven, directeur zorg, weten dat je geïnteresseerd bent in Prisma. Gebruik als onderwerp: Interesse in Prisma.
Bij voldoende belangstelling vanuit de regio wordt er een webinar gepland waarin Paul Koning, orthopeed en oprichter van Prisma, samen met een SGZ huisarts tijdens een dubbelconsult (20 minuten) meer vertelt over Prisma. Ook zal er ruimte zijn voor vragen. Na afloop van dit webinar krijgt iedere praktijkhoudende huisarts de mogelijkheid Prisma 30 dagen uit te proberen alvorens een definitief besluit te nemen. 

Prisma statistieken

1000+
huisartsen
5.000+
meedenkconsulten
150+
medisch specialisten

Prisma & Siilo

Het Prisma netwerk vind je in de Siilo app, gemaakt voor én door zorgverleners. Prisma is daardoor super gebruiksvriendelijk, compliant aan alle privacy & security normen én ondersteunt jouw werk met zorgspecifieke features die kennis delen makkelijk en leuk maken.