Publications

Screen Shot 2017 04 06 At 22 36 17

Artsen vertellen hoe Siilo hen helpt snellere en betere zorg te geven

Sinds de lancering van Siilo afgelopen mei 2016 communiceren reeds meer dan 18.000 zorgverleners en meer dan 25% van de artsen mobiel met elkaar op Siilo. Hiermee wordt WhatsApp in rap tempo vervangen in de zorg. Artsen en een IT-manager vertellen hun ervaringen met Siilo en hoe ze daarmee snellere en betere zorg kunnen geven.

Read article
Nvpc Logo

Zorgorganisaties sluiten zich aan bij landelijk communicatieplatform Siilo

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en vier onafhankelijke zorginstellingen hebben na eigen onderzoek besloten zich aan te sluiten bij Siilo, het landelijk beveiligd communicatieplatform voor de zorg. In navolging van de snelle groei van Siilo onder 10.000 artsen en paramedici, lijkt de recente aansluiting van deze institutionele zorgorganisaties de volgende fase om zorg breed één platform te vormen, waar alle artsen en paramedici elkaar direct kunnen vinden en beveiligd kunnen communiceren, onafhankelijk van hun zorginstelling of zorglijn. Met het mogelijk bereiken van een dergelijk standaard communicatieplatform voor de zorg zou Nederland vooroplopen in de wereld.

Read article
10000 People

Berichtenservice Siilo bereikt 10.000 gebruikers

De beveiligde berichtenservice voor de zorgsector Siilo heeft deze week 10.000 gebruikers gehaald. In Nederland hebben zich inmiddels vijf zorgorganisaties aangesloten bij het zorgplatform, waaronder de wetenschappelijke vereniging voor plastisch chirurgie NVPC.

Read article
Trouw Image

Artsen pleiten voor standaard messenger app in de zorg

Foto's van open wonden, beenfracturen of ander medisch leed dat tussen de familiekiekjes terecht komt. Of gevoelige patiëntinformatie die per ongeluk naar een privécontact wordt verstuurd. Slechts een paar voorbeelden van wat er mis kan gaan zolang artsen Whatsapp blijven gebruiken voor snelle medische ruggespraak. Ook artsen zijn hier niet gelukkig mee en sturen nu actief aan op een alternatief.

Read article
Whatsppdoctors

Alternatief voor Whatsapp is nodig in de zorg

WhatsApp heeft aangekondigd haar gebruikersvoorwaarden aan te passen. Gebruikersdata, inclusief de telefoonnummers van gebruikers, zullen gedeeld en gecombineerd worden met data van het moederbedrijf Facebook. Verder zullen binnenkort commerciële bedrijven via WhatsApp hun klanten gaan bereiken.

Read article
Siilo Display

Siilo lanceert grootste medische communicatieplatform

Het grootste zorginstelling-onafhankelijke mobiele communicatieplatform voor medici. Sinds de lancering is dat al de titel die Siilo krijgt. Dat is natuurlijk hun goed recht, maar wat houdt het precies in en waarom is dat speciaal?

Read article
How To Build A Mvp

Uitdagingen in zorg vragen simpele oplossingen

Ergens klinkt het niet meer dan logisch, en zelfs absurd dat het blijkbaar nog wel eens gebeurde: sinds begin dit jaar mogen artsen geen medische gegevens meer met elkaar en patiënten delen via Whatsapp. De app slaat immers standaard foto’s die worden gedeeld via berichten op de smartphone op en vervolgens worden deze afbeeldingen weer automatisch bewaard door clouddiensten als iCloud. Voor je het weet liggen gevoelige medische gegevens op straat

Read article
Us Navy 040531 N 9630 B 025 U S  Navy Flight Surgeon Lt  Cmdr  Scott Carlson Of Downers Grove Ill Performs And Eye 0

Nieuwe messenger app Siilo ondersteunt subspecialisaties

Subspecialisaties binnen de oncologie maakt meer overleg met collega's noodzakelijk, alleen ontbreekt de goede digitale infrastructuur. Een veilige manier van berichten sturen en overleggen via een gespecialiseerde app, is hierop het antwoord.

Read article
Artsenkrant

200 artsen delen kennis in beveiligde chat

Het gebeurt wel eens dat een medische case een arts kopzorgen baart, en hij er niet uitkomt. De mening van een collega kan in dergelijke gevallen vaak soelaas bieden. In Nederland loopt momenteel een proefproject waarbij 200 huisartsen ervaringen uitwisselen via de app Siilo.

Read article
Trouw Arts

Nieuwe app Siilo is voor een arts beter dan Whatsapp

Artsen willen snel digitaal overleggen, het liefst met plaatjes en foto's via de smartphone. Dat deden ze al op Whatsapp, dat onveilig bleek. Daarom kwamen artsen zelf met een alternatief: Siilo. Dat is veiliger, en zeker zo makkelijk, zeggen de 1700 artsen die de app hebben getest. Sinds gisteren is Siilo voor al het medisch personeel beschikbaar.

Read article