siilo
navigation-menu
PRISMA

Bespreek patiënt casuïstiek met een netwerk van medisch specialisten

Het Prisma netwerk geeft jou als huisarts directe toegang tot een multidisciplinair netwerk van medisch specialisten. Zij delen met veel enthousiasme hun kennis & expertise, denken samen met je mee over gecompliceerde patiënt casussen. 

Resultaat? Gerichter ver­volg­on­der­zoek & verwijzingen en kennisverspreiding.

Leonie
Met Prisma kan ik op een laagdrempelige manier casuïstiek overleggen. Vaak reageren er meerdere specialisten zodat er een breed antwoord komt op de vraag, waar ik goed (vaak in de eerste lijn) verder mee kan. Daarnaast leer ik veel van de casuïstiek van collega’s uit de kennisbank.
Leonie Bussemaker, praktijkhoudend huisarts Deventer

Specialistisch advies in je broekzak

Je legt een virtueel meedenk consult voor aan een multidisciplinair netwerk van Prisma specialisten door een casus te posten in het Prisma netwerk in de Siilo app. Binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) geven één of meer specialisten hun visie op jouw vraag. 

Prisma moedigt haar specialisten aan om meerdere visies te geven zonder naar consensus streven. Met de gegeven input besluit jij als huisarts over het vervolgtraject en blijft zo, net als bij telefonisch overleg, eindverantwoordelijk.

Prisma kennisdatabank

Alle consulten worden opgeslagen in de Prisma kennisdatabank en zijn zo inzichtelijk en gemakkelijk doorzoekbaar voor alle huisartsen aangesloten bij het Prisma netwerk. Op deze manier draagt Prisma bij aan een leereffect.

Wanneer gebruik je Prisma?

Prisma leent zich vooral goed voor complexere problematiek waar je als huisarts met de patiënt vastloopt’ en voor vragen over patiënten die (nog) niet bekend zijn in de tweede lijn (en waarvoor dus geen dossier inzage door de specialist nodig is). Prisma is daarmee complementair aan bestaande digitale 1‑op‑1 consultatiemogelijkheden.

Multidisciplinaire aanpak

De 160+ specialisten uit 36 verschillende disciplines werken in 20 multidisciplinaire Prisma teams samen: Orthopedie; Chirurgie, Reumatologie; Traumatologie; Cardiologie; Interne geneeskunde; MDL ziekten; Longgeneeskunde; Neurologie; Kindergeneeskunde; Gynaecologie; Urologie; Dermatologie; KNO; Oogheelkunde; Psychiatrie; Palliatieve zorg, Chronische pijn/​SOLK; Ouderen; Infecties.

Prisma in jouw praktijk inzetten

In de HCDO regio willen we breder ervaring opdoen met Prisma. Dit doen we door een pilot van 1 jaar te starten met maximaal 10 praktijken. In de pilot periode wordt de toegevoegde waarde van Prisma geïnventariseerd. Meld je bij Sophie ten Hove als je interesse hebt. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Flore Boorsma
Ik werk graag met Prisma. Op het netwerk voel ik sterk de interesse en betrokkenheid van de artsen die antwoord geven op de specifieke vraag die je stelt in de casus. De technologie is daarnaast veilig en gemakkelijk, iedereen kan hiermee overweg.”
Flore Boorsma, Praktijkhoudend huisarts Deventer & Kaderarts GGZ

Prisma statistieken

1000+
huisartsen
2.000+
besproken casussen
160+
medisch specialisten

Prisma & Siilo

Het Prisma netwerk is onderdeel van de Siilo app en is daardoor niet alleen super gebruiksvriendelijk, zoals je van Siilo gewend bent, maar we voldoen daardoor ook aan de strengste privacy & security normen voor het delen van medische informatie. Meer weten over Siilo?